Inschrijfdatum bekend! Wandel: 1-12-2023; Hardloop: 5-1-2024

Inschrijven
21km

21km

De Halve van Den Helder staat al jaren bekend om zijn snelle parcours over de 21.1 kilometer. Toch vonden we het tijd voor een nieuwe route. Een route die eer doet aan onze mooie stad. Met trots presenteren wij het nieuwe parcours.

De eerste 5 kilometer zijn gelijk aan de route van de 10 kilometer. Het keerpunt zal plaatsvinden  bij het Schapendijkje. De lopers van de 10 kilometer gaan rechtsaf en de mensen die de 21.1 kilometer lopen gaan linksaf richting Huisduinen. Vervolgens gaat het parcours langs de Gravelijkheidsduinen richting de Donkere Duinen. Hier wordt het parcours deels onverhard. Door de Donkere Duinen gaan de lopers vervolgens weer langs de Gravelijkheidsduinen richting de Helderse Zeedijk; een stuk van Den Helder wat niet mag ontbreken in dit prachtige evenement. Ten hoogte van de Kanaalweg verlaat je de Zeedijk om over de Molengracht weer richting de finish op Willemsoord te gaan.

Met deze vernieuwde route willen we iedereen de mooiste plekken van Den Helder laten zien. Het mooie stadshart, veel natuur en natuurlijk het Marsdiep. Wij hopen met deze nieuwe route iedereen een geweldige sportieve ervaring te bieden!

Kosten voor deelname aan de 21.1 kilometer bedragen € 21,50.

De wisselpunten voor de estafetteloop zijn bij het Huisduinerkerkje in Huisduinen en de parkeerplaats bij Duinoord (Donkere Duinen). De eerste loper overbrugd een afstand van 6 kilometer, de tweede loper legt 7 kilometer af en de derde loper moet 8 kilometer hardlopen om vervolgens gezamenlijk te finishen op Willemsoord.

De organisatie behoudt zich het recht van wijzigingen voor, indien dit om noodzakelijke redenen nodig wordt geacht!