Bedankt en tot volgend jaar!

Inschrijven
21km

21km

De Halve van Den Helder staat al jaren bekend om zijn snelle parcours over de 21.1 kilometer. Toch vonden we het tijd voor een nieuwe route. Een route die eer doet aan onze mooie stad. Met trots presenteren wij het nieuwe parcours.

De eerste 5 kilometer is gelijk aan de route van de 10 kilometer. Het keerpunt zal plaatsvinden  bij het Schapendijkje. De lopers van de 10 kilometer gaan rechtsaf en de mensen die de 21.1 kilometer lopen gaan linksaf richting Huisduinen. Vervolgens gaat het parcours langs de Grafelijkheidsduinen richting de Donkere Duinen. Hier wordt het parcours deels onverhard. Door de Donkere Duinen gaan de lopers vervolgens weer langs de Gravelijkheidsduinen richting de Helderse Zeedijk; een stuk van Den Helder dat niet mag ontbreken in dit prachtige evenement. Ter hoogte van de Kanaalweg verlaat je de Zeedijk om over de Molengracht weer richting de finish op Willemsoord te gaan.

Met deze vernieuwde route willen we iedereen de mooiste plekken van Den Helder laten zien. Het mooie stadshart, veel natuur en natuurlijk het Marsdiep. Wij hopen met deze nieuwe route iedereen een geweldige sportieve ervaring te bieden!

Kosten voor deelname aan de 21.1 kilometer bedragen € 21,50.

Starttijd: 12.00 uur

De wisselpunten voor de estafetteloop zijn bij het Huisduinerkerkje in Huisduinen en de parkeerplaats bij Duinoord (Donkere Duinen). De eerste loper overbrugt een afstand van 6 kilometer, de tweede loper legt 7 kilometer af en de derde loper moet 8 kilometer hardlopen om vervolgens gezamenlijk te finishen op Willemsoord.

De organisatie kan door veranderde omstandigheden (moeten) besluiten de route aan te passen.

Voor de 21KM geldt een uiterste finishtijd. Dit is 14.45 uur.

Tussentijds zijn er twee tussenmomenten waarbij de deelnemers voor een bepaalde tijd dit punt gepasseerd moeten zijn.

 

 

Tussenpunt   Locatie Uiterlijke eindtijd Instructie
1 Manege Bruin 12.40 uur Bij de splitsing wordt u verzocht de route van de 10KM te vervolgen.
2 Duinoord 13.20 uur In plaats van de volledige route te vervolgen, wordt u verzocht om terug het bos in te gaan en daar de route te vervolgen. De lus door de Helderse Vallei wordt dus niet gemaakt.